Kombi bakımını ne zaman yaptırmalıyım, ne tür bakım kombin için en faydalı bakım olur?
Kombi bakımınızı yaz aylarında kışa girmeden önce yaptırmalısınız ki zorlu kış maratonuna kombiniz hazır olabilsin. Kombinize eğer uzun bir süredir bakım yaptırmıyorsanız, hem ısı kaybınız olacak hemde doğalgaz faturanız yüksek gelecektir.
Kombi bakımınızda ;
Cihazın iç ve dış bölgesinde tozları temizlenmeli. Toz kaplamış iç taraftaki alanlar iyice tozdan arındırılmalı.
Yanma haznesinde biriken tozlara özellikle dikkat edilmeli ve iyice tozdan temizlenmelidir.
Kombinizin tesisat filtresi sökülüp temizlenmelidir.
Kombi meme gözeneklerindeki tozlar temizlenmelidir.
Ateşleme elektrotları dikkatli bir şekilde zımparalanmalıdır.
Fan motorundaki fanın tozları fan yapraklarından bulunan tozlar fırça ile iyice temizlenmelidir.
Genleşme tankındaki hava oranı ölçülmeli ve gerek varsa gaz basılmalıdır.
Cihaz bakımı bittikten sonra çalıştırılıp kontrol edilmelidir. Teste tabi tutulmalıdır.
Sıcak su akışı evin farklı yerlerinden kontrol edilmelidir.
Cihazın müşteri önünde son kontrolü yapılıp teslim edilmelidir.
Lütfen yukarda saydığımız maddelere göre kombi bakımınızı yaptırırken dikkat ediniz.
Kombimin su basınç ayarı kaçta olmalıdır?
Kombinin içerisinde çalışmasını sağlayacak yani genleşmesini sağlayacak kadar su bulunması gerekmektedir. Eğer suyunu bitmiş ise kombi ve modelden modele farklılıklar göstererek alt tarafında bulunan su doldurma musluğu ile gözünüz bar saatinde olacak şekilde 1,5 bara gelene kadar su doldurunuz. Fazla su doldurma durumunda ise kombi fazla suyu atmak için 3-bar emniyet ventili kendini açar. Bu parçanın daha sonradan değiştirilmesi gerekmektedir. Gereksiz masraf için su doldururken dikkatli olmalısınız.
Kombimin su basınç seviyesi sürekli düşüyor, ne yapmalıyım ?
Kombinin arka tarafında bulunan tank içerisindeki azot gazının bitmesi nedeni ile bu arıza ile karşılaşırsınız. Normalde bakım yapılan her kombiye azot basımı da yapılmaktadır. Bu arıza ile karşı karşıya iseniz kombinize uzun süredir bakım yaptırmıyorsunuz demektir. Cihazınıza belirli bir miktarda azot gazı basılması gerekir.
Kombide yaz konumu ve kış konumu nedir? Nasıl kullanmak gerekir?
Kombilerde iki kullanım söz konusudur. Kış konumu kış aylarında kullanmanız gereken hem sıcak su hem de petek sıcaklığının kullanılmasını sağlar. Yaz konumu ise sadece yaz aylarında yani sıcak su ihtiyaçlarınızda kullanmanız gerekmektedir.
Kombide reset tuşu ne işe yarar?
Cihazlarda bulunan reset tuşu arızaya düşen kombiyi arızadan çıkartmak ve çalışmasını sağlamak için tasarlanmıştır. Bu reset tuşu parçalarda arıza olmayıp, elektriğin dengesiz gelmesi, suyun azalması, gazın bitmesi ya da gelmemesi gibi durumlarda kullanarak cihazın tekrar çalışmasını sağlar.
Uzun süre kombi kullanmayacağım? Kapatmam gerekir mi?
Bu durumda eğer kombiyi kapalı tutacaksanız kombinizin içerisindeki ana tahliye vanasını kullanarak tüm suyu boşaltmanız gerekmektedir. Eğer kapatmaz ve kış ayındaysanız kombinin içerisindeki kullanılmadığından dolayı donarak içeride bulunan plastik ve narin yapıdaki parçaların donarak açılmasına ve patlamasına neden olur. Kombilerde bu tip durumlar yaşanmasın diye emniyet durumları bulunmaktadır. Kombinizi en düşük ayara alarak açık konumda bırakabilirsiniz.
Oda termostatı kullanmalı mıyım? Ne işe yarar?
Oda termostatları ortam sıcaklığına ve istenilen zamanlarda kombinin çalışmasını sağlar. Uygun ortam ve izolasyon ile kullanılması mantıklıdır.
Kombi kullanırken gazdan tasarruf etmek için neler yapılmalı?
- Binanın, dairenin, ofisin dış ve iç ısı yalıtımlarının yapılması gerekir.
- Doğru kaloride ve kapasitede kombi seçimi yapılmalıdır
- Kombiyi kapatmak yerine ısı kaybını önlemek için en kısık ayarda kullanmalısınız.
- Periyodik olarak bakımlarınızı yaptırmalısınız.
- Isıtmaya ihtiyaç duymadığınız alanların peteklerini kapatabilirsiniz.
- Evin ısınmasını sağlayan radyatörlerin etrafına (önüne, üstüne) ısıyı dağıtmasını engelleyecek eşyalar (kanepe, perde, bez) gibi maddelerin konulmaması gerekir.
- Termostatik vanalar ve oda termostatı gaz tasarrufunda katkı sağlar.
Kombi güvenilir bir cihaz mıdır? Can ve mal sağlığını olumsuz yönde etkileyecek durumlarla karşılaşır mıyım?
Kombilerin markasına göre çeşitlilik gösteren emniyet parçaları bulunmaktadır. Bazı kombilerde gaz kaçak dedektörü, deprem sensörü, termostatlar bulunmaktadır. Eğer kombinize bakım yaptırıp, işin ehli olan bir usta parçalarda sıkıntı olmadığını söyleyip gerekli işlemleri yapıyorsa kombide size yada ailenize bir sorun çıkmayacaktır. Gerekli önlemleri almak için sürekli kombinizi kontrol ettiriniz. Evinizin kalbi olan kombinize iyi bakın.
Hangi bölgelere servis hizmeti veriyorsunuz?
Sivas' ın her noktasına ve mahallesine kombi servisi hizmeti veriyoruz.
Neler garanti kapsamındadır? Kaç yıl garanti veriyorsunuz?
Kombide yapılan her türlü işçilik ve değişen parça 1 yıl garantilidir. Kombizde pompa değişimi yapıldı ama 3 yollu vana grubuda kısa süre sonra bozuldu. Diğer bozulan parça üzerinde herhangi bir işlem yapılmadıysa onu ücretli yaptırıyorsunuz. Kombinizde sorunlu olan parçalar teknik elemanlarımız tarafından size söylenir ve eğer parça değişimi yapılmazsa ileriki vakitlerde o parçada size sorun çıkartacaktır diye ekibimiz sizi uyarır.
Para iadesi yapıyor musunuz?
Müşteri yapılan işten memnun kalmadıysa, onarımı yapılamayan arızalar olursa alınan para kullanıcıya tekrardan iade edilir.
Çalışma saatleriniz neler?
Yılın 365 günü ve 24 saati hizmet vermekteyiz.
Hangi markalar için servis hizmeti sağlıyorsunuz?
Her marka kombiye onarım ve bakım hizmeti sunuyoruz.
Yetkili servis misiniz? Özel servis misiniz?
Sİzlere özel teknik servis hizmeti sağlıyoruz.
Servis çağırdım ama fiyat fazla geldi benden alınacak ücret nedir?
Ekibimiz tarafından evinize gelinir ve arıza tespiti yapılarak size en uygun fiyat verilir. Eğer yaptırmak istemezseniz servis ücreti ödersiniz. Tekrardan bize dönüş yaparak arızayı onarmamızı isterseniz de değişimli ve onarımlı servislerde servis ücreti almıyoruz. Sadece değişen parça ve işçilik ücreti alıyoruz.
Garantiye neler dahil?
Cihazınızda elektrik düzenleyici (voltaj düzenleyici) var ise yüksek voltajdan doğacak arızalarda eğer garanti kapsamındaysanız ücret ödemezsiniz. Eğer voltaj düzenleyiciniz yok ise kart tamirlerinde tekrardan ücret ödemek zorunda kalırsınız. Müşteri hatasının olmadığı durumlarda eğer cihaza bizim tarafımızdan garanti verildiyse hiç bir ücret ödemeden cihazı onarıyoruz.